Wie is bureau51

Onderzoeksbureau bureau51 verricht bijna 20 jaar beleidsonderzoek. Binnen de sector zorg en welzijn, en het sociaal domein.

Ervaren onderzoeksbureau

bureau51 is in 2004 ontstaan. Opgericht destijds als bureau EEVAA door Esther van den Reek. Wij werken door heel Nederland vanuit onze vestiging in Groningen. Voor het onderzoek zelf zitten we op locatie, dichtbij onze opdrachtgever en de partijen die we in het onderzoek betrekken. Wij zijn ervaren met het uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek, al bijna 20 jaar. Liever face-to-face trouwens horen wat er leeft, dan met een online enquête. We organiseren focusgroepen en effectenarena’s. En als dat beter past bij de doelgroep, dan ook ’s avonds en in het weekend -een korte doorlooptijd dus.

foto bij wie is bureau51

Een kernteam

Onderzoeksbureau bureau51 stelt voor elk onderzoeksproject een kernteam samen. Afhankelijk van uw onderzoeksvraag zetten wij de juiste mensen in. Het onderzoeksteam bestaat uit collega-onderzoekers, data-analisten, interviewers, soms ook zorgprofessionals of ervaringsdeskundigen, en mensen met een expertise die nodig is voor het uitvoeren van het onderzoek.

Per onderzoek is er één contactpersoon, zowel bij uw organisatie als bij ons onderzoeksbureau. Korte lijnen dus, even een telefoontje of een Whatsapp. En alleen als ’t echt nodig is een vergadersessie.

Onze klanten

We hebben tevreden en terugkerende klanten. Opdrachtgevers zijn gemeenten, zorgorganisaties en belangenorganisaties.

logo's opdrachtgevers / wie is bureau51

bureau51 in ’t kort

  • wij zijn beleidsonderzoekers
  • kwalitatief en kwantitatief
  • bijna 20 jaar ervaring
  • sociaal domein: schuldhulpverlening, ggz thema’s, woonwensen bw en mo
  • actief voor gemeenten, zorgorganisaties, belangenorganisaties
  • betrokkenheid van inwoners, cliënten, zorgvragers – hun verhalen
  • street level research
  • korte doorlooptijd
  • concurrerende prijzen
  • uw vraag, en een onderzoek op maat

Over de oprichter

bureau51 werd opgericht in 2004 (toen bureau EEVAA) door Esther van den Reek (*1970). Destijds werkzaam bij de vakgroep psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Esther werkte bijna 10 jaar aan de universiteit – als junior onderzoeker bij de wetenschapswinkel, als onderzoeker bij de vakgroep psychologie, en als projectleider bij zorg&welzijn voor beleidsonderzoeksinstituut IVA. Esther heeft een wetenschappelijke achtergrond, is een goed georganiseerde projectleider, is analytisch sterk en kent de klassieke onderzoeksmethoden maar is vooral ondernemer op het terrein van zorgonderzoek: nieuwsgierig, snel van begrip, evaluerend, gestructureerd, en vertaalt gemakkelijk vragen van opdrachtgevers naar concrete onderzoeksopdrachten – ook inhoudelijk nieuwe onderwerpen. Lees meer op LinkedIn.

Tot ziens!


Zie ook